Integritetspolicy för LG IT Learning 365

Integritetspolicyn beskriver hur vi samlar in data om dig som individ, vilken data vi samlar in, vart vi förvarar datat och hur länge vi behåller det. I Integritetspolicyn framgår det också hur du kan göra om du vill få ett utdrag av all data vi har om dig samt begär att få datat raderat.

Samlar vi data om dig?
Ja det gör vi. Men. Vi samlar data om dig och dina kollegor som en grupp. Er arbetsgivare har köpt ett abonnemang på goteams! som ni alla delar på. Så vi samlar in data om hur många gånger ni öppnar appen, vad ni tittar på för guider och vilka sökningar ni gör.

Kan ni se vad jag gör i appen?
Nej, troligvis inte. Du och alla dina kollegor delar på samma användarkonto. Det innebär att vi kan koppla din unika ip-adress till din arbetsgivares användarkonto, men vi gör det med alla dina kollegor också. Så vi vet inte vem av alla som använder ert konto som är du.

Ett förtydligande exempel är att om du skulle be oss om ett utdrag av all data vi har om dig, så kan vi bara svara på din förfrågan om du delar din ip-adress med oss. Om du inte gör det så kan vi inte para ihop dig som individ med den statistiken vi har på den ip-adressen.

Varför samlar vi in datat?

Lite olika anledningar.

Hur ofta ni startar appen
Syftet med datainsamlingen är att vi på goteams! och framförallt er arbetsgivare vill veta hur mycket appen används, ingen idé att betala för någon ni inte använder eller hur?

Vilka guider ni besöker
Syftet med datainsamlingen är att vi på goteams! behöver ha koll på vad som är populärt och vad som inte är populärt i appen, det hjälper oss att skapa mer relevant innehåll och hjälpa er arbetsgivare förstå vad ni är intresserade av att lära er.

Sökningar
Syftet med datainsamlingen är för att vi på goteams! vill veta vilka sökningar ni gör, både för att se vad som är populärt just nu, men framförallt för att se vilka sökord ni använder som inte ger träffar på guider. Det hjälper oss att förbättra söket i appen genom att vi lägger till dolda sökord i guider så att ni hittar rätt även om ni använder ovanliga uttryck.

När du röstar på en artikel
När du besöker en guide kan du, längst ner på sidan, lämna frivillig feedback på guiden genom att rösta tumme upp eller tumme ned. I de fall du röstar tumme ned uppmuntrar vi dig till att lämna skriftlig feedback på hur artikeln kan bli bättre. Denna klick-statistik och feedback samlas in utan några parametrar som skulle kunna härledas till dig som enskild användare.

När du begär en ny artikel
Du som användare kan också begära nya artiklar när du upplever att innehåll saknas i Appen. I formuläret du fyller i kan du, om du vill, fylla i din e-postadress och får då ett mail när din nya artikel är publicerad. Ett ifyllt formulär med din e-postadress hanteras som ett vanligt mail hos oss och raderas efter 24 månader eller på begäran.

Hur vi samlar in denna data?
Vi använder enkel besöksstatistik i Google Analytics för antalet app-öppningar och antalet besök per guide. Och vi mäter sökningar i appen med en top-100 lista över populäraste sökfraser samt loggar alla sökningar utan sökträff i en databas, de två sistnämna sparas på Learningservern.

Var sparar vi datan?
Besöksstatistik hos Google sparas inom EU enligt GDPR. Sökstatistik sparas också på learningserverns kompis intill.

Hur länge sparar vi den?
Vi sparar datat i 24 månader, detta för att kunna se trendkurvor över lite längre tid. Det hjälper oss att vara tidigt ute när det kommer nya funktioner i Office 365.

Hur gör du för att få se all data vi har om dig?
Inga problem, maila din ip-adress till oss på gdpr@lgit.se så får du allt vi har om dig

Hur gör du för att få all data vi har om dig raderad?
Samma här, maila din ip-adress till oss på gdpr@lgit.se så raderar vi allt vi har om dig

Rulla till toppen