IT-säkerhet

Låt oss på LG IT ta hand om Er IT-miljö! Ni kan fokusera på kärnverksamheten i företaget och samtidigt veta att kunniga tekniker tar hand om eventuella problem snabbt och effektivt. 

Vi kallar våra tjänstepaket för TRYGG för vi vill att ska Ni ska känna Er trygga i att veta att Ert företags IT-drift och viktiga data är i säkra händer.

Vad är IT-säkerhet?

Vad är IT-säkerhet? IT-säkerhet syftar till att skydda en organisation, ett företag eller en myndighets dyrbara tillgångar som kan vara informationen, hårdvaran och mjukvaran. Informationen för inte förloras, förvanskas eller komma i orätta händer. 

Vad betyder ordet IT? Det är en förkortning av informationsteknik som i sig är ett samlingsbegrepp som rymmer allt från Internet till Telefoni, Radio, Television och E-post med mera. 

När ordet system läggs till IT får vi IT-system. Då omfattar ordet områden som beskriver alla de enheter, nätverk, information, hård- och mjukvara som används för att utföra uppgifter inom företaget. IT-system kallas ibland också för IT-resurser eller IT-tillgångar.  

IT-säkerhet är det begrepp som används för att beskriva skyddet av ett företags eller organisations IT-system. En vanlig myt om IT-säkerhet är att det enbart är ett skydd mot cyberbrott. Men IT-säkerhet handlar också om att skydda IT-systemet från exempelvis brand, den mänskliga faktorn, stölder, sabotage och buggar eller brister i mjukvara och hårdvara. 

Därför är skyddet som ryms inom begreppet IT-säkerhet väldigt omfattande. Det rör sig om så mycket mer än hård- och mjukvara i form av brandväggar, routrar och antivirus eller klientskydd. Hos LG IT får du hjälp och guidning i ämnet, för att lägga en nivå på er säkerhet som fyller era behov. 

Här hittar du mer information om LG ITs tryggpaket.

Rulla till toppen